Workshops around the globe

Here you can find work-shops around the globe listed with date, place and language. Please click on the link attached for more info. For questions please use the contact form

BUENOS AIRES WITH ELDSLANDET


Buenos Aires 4-11 January 2017 Held in Swedish

I samarbete med Eldslandet och Alve Henricson reser vi till Buenos Aires 4-11 Januari 2017

http://eldslandet.com/Resor/resor2017/miaBAjan2017.html

Inspirerande fotoresa till Buenos Aires
med Mia Galde


Detta är en resa för dig som strävar efter att finna de där speciella fotomotiven som förmedlar dina tankar och känslor. Vi fokuserar på av människan skapade miljöer med intressanta former, kontraster och skuggor. Vi skildrar också människors vardag och livsvillkor.

Buenos Aires är en storslagen huvudstad med stora monument, skyskrapor i glas och betong, paradgator och palatsliknande regeringsbyggnader. Men den är också fallfärdiga hyreshus, ruckliga hamnkvarter, trånga gränder, tiggeri, prostitution, demonstrationer och strejker. Stora klasskillnader är synliga. Det dansas tango på gator och torg och kulturlivet är laddat och intensivt.

RESANS KARAKTÄR

Vi fokuserar inte på de vanliga turistmålen. Istället söker vi upp miljöer med spännande fotomöjligheter, speciella platser med ovanlig arkitektur, graffiti eller andra motiv man kan leka med. Varje dag har vi planerade aktiviteter som anpassas efter guppens intressen. Man väljer själv hur mycket man vill följa med gruppen och hur mycket man letar egna fotomotiv. Några förmiddagar samlas vi för att samtala om fotografi innan vi äter lunch och sedan fortsätter fotograferandet. På kvällarna äter vi middag, går på tangoshow och besöker tangoklubbar. Vi bor på ett mycket centralt beläget hotell och har gångavstånd till det mesta.

 

Datum
Man ska vara i Buenos Aires senast den 4 januari 2017. Man kan lämna Buenos Aires tidigast morgonen den 11 januari.


Pris
17 850 kronor
Priset inkluderar inte flygbiljett.

Mia Galde

Mia Galde inspirerar deltagarna att utveckla sin egen bildstil. Hon är fotograf, konstnär och lärare inom fotografi på Fotografiska i Stockholm. Hon har medverkat i TV-programmet Alla är fotograferdär hon coachade Henrik Schyffert i avsnittet Den vackra bilden. Hon har haft flera utställningar och föreläser och håller workshops regelbundet. Att inspirera och en kärlek till bildkonsten är vad som driver henne. Kameran använder hon som ett verktyg för att förstå världen och sig själv och genom bilderna delar hon med sig av sina inre upplevelser. Med sitt speciella öga och unika bildspråk målar hon fram en rik suggestiv bildvärld som är i ständig utveckling.

Du kan läsa mer om Mia på hennes hemsida:
http://www.miagaldephotography.com/

Mia är också utvald av Fujifilm att ingå i gruppen X-photographers. Läs mer här →Researrangör och färdledare
Alve Henricson är uppväxt i Sydamerika och i Sverige och talar både svenska och spanska som en infödd. Han har arbetat som tolk och undervisat i spanska. Alve är även fotograf och delar med sig av sina kunskaper. Man kan läsa om Alves liv i boken Öar av frihet. Den går att låna på bibliotek eller köpa begagnad via internet. Man kan också följa Alve på hans blogg alve.henricson.eu.

Läs mer här: http://eldslandet.com/Resor/resor2017/miaBAjan2017.html